La Gala de Campdevànol és representativa d’antigues danses cerimonials. El seu origen es troba en el traspàs de càrrecs de les pabordies del Roser, un relleu que es feia al setembre per la festa del Roser. La Gala o Dansa de Campdevànol és l’acte principal de la Festa Major del Roser. L’organitza l’ajuntament i es balla el diumenge i el dilluns a les 18 h a la plaça de la Dansa, amb un protocol i cerimonial molt acurats.
Es celebra el tercer cap de setmana de setembre.
La Festa Major del Santíssim Misteri és la festa major d’hivern de la ciutat de Cervera que es celebra el 5, 6 i 7 de febrer en la qual es recorda el misteri produït per la partició del Lignum Crucis, estella de la Vera Creu, el 6 de febrer de 1540. La festa compta amb una seqüència ritual ben definida: Novena, del 27 de gener al 4 de febrer; 5 de febrer, vigília amb Completes; 6 de febrer, diada del Santíssim Misteri amb Solemne Eucaristia i Processó; i, 7 de febrer, Missa en recordança dels difunts.
Es celebra els dies 5, 6 i 7 de febrer a l'Església de Santa Maria de Cervera.
La festa major de Vilanova i la Geltrú comença el darrer cap de setmana de juliol i s’allarga fins el 6 d’agost; es celebra en honor a la patrona de la ciutat, la mare de Déu de les Neus.
Si bé la festa comença estrictament el dia 4 d’agost, actualment es programen diversos actes que l’allarguen durant dues setmanes o més.
El Ball Cerdà ha sobreviscut a d’altres balls que també es ballaven a la Seu, com era el de Cascavells, l’Indiot per Carnaval i el Contrapàs. És un ball rodó tancat, que formava part d’un conjunt de danses, un ball d’exhibició i antigament també un ball de festeig, en el que es feien públiques moltes parelles.
Es balla per la Festa Major, l'últim diumenge d'agost.